MD-2002, Moldova, mun. Chișinău, șos. Muncești, 380

Wynn's Belgium B. V. B. A.

1939

Chestien Wynn, avocat la pensie în vârstă de 70 de ani, cu o pasiune pentru chimie, a inventat o formulă a aditivului numit „Wynn’s Friction Proofing” Oil. Acest aditiv a fost dezvoltat pentru a îmbunătăți proprietățile suprafețelor metalice, practic a schimbat chimia metalului și a ajutat la îmbunătățirea protecției metalelor pentru a rezista frecării și uzurii. Prima partidă al aditivului Chestien desinistătător a produs-o în garajul său atelier, care a turnat-o în sticle, a lipit etichete, și le-a vândut la stațiile de service locale și garaje private. Toți cei care au încercat acest aditiv au cerut să le vândă o altă sticlă. Această invenție a devenit o piatră de temelie în înființarea companiei Wynn Oil Company.

1940

Cestien a fost nevoit să angajeze un vânzător pentru a-și dedica timpul producerii și îmbutelierii aditivului. Cu toate acestea, atunci când afacerea a început să dezvolte a început cel de-al doilea război mondial. Singurul angajat a plecat la război, iar Chastien Wynne nu a putut să primească componente chimice pentru producerea aditivului său.

1946

Sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Reluarea producției.

1947

În afacere a intrat fiul lui Chestin Wynne numit Karl, el a mutat producția într-o altă încăpere — a fost un garaj pentru două mașini. 28 mai 1947, în California, Carl Wynne a înregistrat viitoarea companie de renume mondial WYNN OIL COMPANY, aflată la 1222 Duarte Road, San Gabriel, California. Volumele de producție în 1947 au fost în medie de 40 de produse pe zi. Wynn sponsorizează pentru prima dată o mașină de curse și un șofer.

1948

La 1 aprilie 1948, incendiul a distrus sediul companiei. Câteva săptămâni mai târziu, Wynn's a reluat munca într-un sediu temporar din Azusa, California. Un experiment a fost efectuat cu zborul unui avion fără ulei în carter, dar cu tratarea preliminară a motorului cu produsul WYNN'S. Avionul a zburat șapte minute fără ulei (motorul tratat cu produsul Wynn's a demonstrat clar că pe suprafața pieselor metalice în mișcare a fost formată o peliculă protectoare de lubrifiant).

1949

La Newport Beach, California, a fost organizat un „Test Deep Sea”. Două motoare au fost scufundate în apă sărată și au rămas timp de paisprezece zile. Unul dintre motoare a fost tratat cu produsul Wynn's Friction Proofing Oil.


REZULTATE: Motorul cu produsul Wynn's Friction Proofing Oil a început să funcționeze fără dificultăți, iar celălalt motor nu s-a pornit.

1950

Johnny Parsons, a condus mașina de curse specială Wynn's Proofing Special și a câștigat cursa Indianapolis 500.

1954

Pe două mașini s-au efectuat teste rutiere pentru a demonstra un produs care reduce uzura și consumul de combustibil, testele fiind efectuate pe 100.000 km. Consultanții independenți au certificat exactitatea testului, care a arătat că Wynn's Friction Proofing Oil îmbunătățește eficiența cu 10,1%, reduce pierderile la rulment cu 44,7% și reduce frecarea inițială cu 21,6%.

1957

Stabilirea unui nou record mondial de viteză pentru vehiculele terestre în 1957 în Connesvillle Salt Flats, în mașina experimentală Wynn's Proofing Streamliner, a contribuit la reputația companiei. Echipat cu trei motoare, o mașină aerodinamică, condusă de distribuitorul Wynn's (USA) Roy Leslie, a dezvoltat o viteză care depășește 435 km/h (250 mph) — o înregistrare de viteză de neegalat la acel moment pe un segment de o milă.

1958

Wynn's Belgium N. V. a fost fondată în 1958 în orașul Sint-Niklaas din Belgia. Principala activitate a companiei este producția și exportul produselor Wynn's către țările din Europa de Vest și de Est, Africa, Orientul Mijlociu și India. În prezent, suprafața totală de peste 8.000 mp, pe care există instalații de producție bine echipate, un depozit, un laborator pentru cercetare și dezvoltare, precum și administrația uzinei. Fabrica Wynn's din Belgia produce peste 400 de produse destinate autoturismelor. Departamentul de Cercetare și Dezvoltare joacă un rol-cheie în acest sens. Personalul de înaltă calificare dezvoltă noi produse pentru a răspunde cererii din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

1958–1959

Au fost înregistrate două noi recorduri de aeronave. Prima înregistrare de 1200 de ore și cea de-a doua 1650 de ore au fost înregistrate unul după altul pe avioane protejate cu ajutorul tehnologiei Wynn's Friction Proofing. Aeronava Tsesna „Old Scotchman”, cu sediul în Dallas, Texas, a stabilit o înregistrare continuă de 50 de zile de 1200 de ore. Avionul Hacienda, cu sediul în Las Vegas, Nevada a stabilit un nou record al lucrului continuu în 64 zile, 22 ore și 19 minute. Autoritățile federale de aviație au permis utilizarea produselor certificate de Wynn's pentru utilizarea în aeronave ușoare.

1965

Produsele Wynn's sunt utilizate în filmul „The Family Jewels” al lui Jerry Lewis. Johnny Cash participă la cursa cu bărci Wynn's „Ring of Fire” de pe Lacul Havasu.

1966

Don Garlitz, superstarul cursei sportive în evoluție drag-racing, motorul său dragster a fost protejat de uzura pistonului cu ajutorul produsului Wynn's. Folosirea voluntară a produsului Wynn’s a servit începutul sponsorizării companiei WYNN’S pentru mașina sa, care a durat mulți ani.

1972

În 1972, produsele Wynn's au fost utilizate de NASA pentru a proteja echipamentele spațiale de temperaturile extreme în timpul zborului spre lună.

1995

În 1995, Wynn's Belgium N. V. a primit certificarea ISO 9001. După aceste standarde se efectuează controlul producției, formării prețurilor, eficienței întreprinderii, precum și nivelul calității produselor și al proceselor de producție.

1997

În septembrie 1997, Centrul European de Formare Tehnică Wynn's și-a început activitatea de organizare și desfășurare a cursurilor pentru consumatori, specialiști în marketing și vânzări din partea distribuitorilor și a afiliaților acestora. Strategia comercială a firmei Wynn's Belgium N. V.se concentrează asupra exportului de produse, care reprezintă mai mult de 96% din cifra de afaceri totală. Wynn's Belgium N. V. îndeplinește în prezent sarcini la scară largă și colaborează cu peste 90 de distribuitori în 65 de țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Wynn's Belgium N. V.apreciază faptul că activitatea companiei este premiată cu premiul „Oscar for Export 1997” (Oscar pentru export 1997), pe care îl consideră o recunoaștere oficială a politicii de export dinamice.

2005

În 2005, Wynn's a intrat în componența companiei Performance Polymers division of Illinois Tool Works (Controlul după Polimeri a companiei ITW). Illinois Tool Works Inc. (NYSE: ITW) dezvoltă și produce o gamă largă de componente high-tech, consumabile, produse și echipamente speciale pentru consumatori din întreaga lume. Potențialul ITW este de 200 de companii de producție diversificate, cu o istorie de peste 90 de ani. ITW Performance Polimers produce și vinde cleiuri și materiale de etanșare pentru producătorii de echipamente, oferă întreținerea / repararea produselor atât independent, cât și printr-o rețea mondială de distribuitori industriali. Principalele piețe sunt repararea și exploatarea industrială, producția de automobile și servicii post-vânzare, industria transporturilor, producția și întreținerea navelor, producția de produse de carieră, construcția, producția de suprafețe dure etc.