MD-2002, Moldova, mun. Chişinău, şos. Munceşti, 380

Wynn's Belgium B. V. B. A.

1939

Chestien Wynn, avocat la pensie în vârstă de 70 de ani, cu o pasiune pentru chimie, a inventat o formulă a aditivului numit „Wynn’s Friction Proofing” Oil. Acest aditiv a fost dezvoltat pentru a îmbunătăţi proprietăţile suprafeţelor metalice, practic a schimbat chimia metalului şi a ajutat la îmbunătăţirea protecţiei metalelor pentru a rezista frecării şi uzurii. Prima partidă al aditivului Chestien desinistătător a produs-o în garajul său atelier, care a turnat-o în sticle, a lipit etichete, şi le-a vândut la staţiile de service locale şi garaje private. Toţi cei care au încercat acest aditiv au cerut să le vândă o altă sticlă. Această invenţie a devenit o piatră de temelie în înfiinţarea companiei Wynn Oil Company.

1940

Cestien a fost nevoit să angajeze un vânzător pentru a-şi dedica timpul producerii şi îmbutelierii aditivului. Cu toate acestea, atunci când afacerea a început să dezvolte a început cel de-al doilea război mondial. Singurul angajat a plecat la război, iar Chastien Wynne nu a putut să primească componente chimice pentru producerea aditivului său.

1946

Sfârşitul celui de-al doilea război mondial. Reluarea producţiei.

1947

În afacere a intrat fiul lui Chestin Wynne numit Karl, el a mutat producţia într-o altă încăpere — a fost un garaj pentru două maşini. 28 mai 1947, în California, Carl Wynne a înregistrat viitoarea companie de renume mondial WYNN OIL COMPANY, aflată la 1222 Duarte Road, San Gabriel, California. Volumele de producţie în 1947 au fost în medie de 40 de produse pe zi. Wynn sponsorizează pentru prima dată o maşină de curse şi un şofer.

1948

La 1 aprilie 1948, incendiul a distrus sediul companiei. Câteva săptămâni mai târziu, Wynn's a reluat munca într-un sediu temporar din Azusa, California. Un experiment a fost efectuat cu zborul unui avion fără ulei în carter, dar cu tratarea preliminară a motorului cu produsul WYNN'S. Avionul a zburat şapte minute fără ulei (motorul tratat cu produsul Wynn's a demonstrat clar că pe suprafaţa pieselor metalice în mişcare a fost formată o peliculă protectoare de lubrifiant).

1949

La Newport Beach, California, a fost organizat un „Test Deep Sea”. Două motoare au fost scufundate în apă sărată şi au rămas timp de paisprezece zile. Unul dintre motoare a fost tratat cu produsul Wynn's Friction Proofing Oil.

REZULTATE: Motorul cu produsul Wynn's Friction Proofing Oil a început să funcţioneze fără dificultăţi, iar celălalt motor nu s-a pornit.

1950

Johnny Parsons, a condus maşina de curse specială Wynn's Proofing Special şi a câştigat cursa Indianapolis 500.

1954

Pe două maşini s-au efectuat teste rutiere pentru a demonstra un produs care reduce uzura şi consumul de combustibil, testele fiind efectuate pe 100.000 km. Consultanţii independenţi au certificat exactitatea testului, care a arătat că Wynn's Friction Proofing Oil îmbunătăţeşte eficienţa cu 10,1%, reduce pierderile la rulment cu 44,7% şi reduce frecarea iniţială cu 21,6%.

1957

Stabilirea unui nou record mondial de viteză pentru vehiculele terestre în 1957 în Connesvillle Salt Flats, în maşina experimentală Wynn's Proofing Streamliner, a contribuit la reputaţia companiei. Echipat cu trei motoare, o maşină aerodinamică, condusă de distribuitorul Wynn's (USA) Roy Leslie, a dezvoltat o viteză care depăşeşte 435 km/h (250 mph) — o înregistrare de viteză de neegalat la acel moment pe un segment de o milă.

1958

Wynn's Belgium N. V. a fost fondată în 1958 în oraşul Sint-Niklaas din Belgia. Principala activitate a companiei este producţia şi exportul produselor Wynn's către ţările din Europa de Vest şi de Est, Africa, Orientul Mijlociu şi India. În prezent, suprafaţa totală de peste 8.000 mp, pe care există instalaţii de producţie bine echipate, un depozit, un laborator pentru cercetare şi dezvoltare, precum şi administraţia uzinei. Fabrica Wynn's din Belgia produce peste 400 de produse destinate autoturismelor. Departamentul de Cercetare şi Dezvoltare joacă un rol-cheie în acest sens. Personalul de înaltă calificare dezvoltă noi produse pentru a răspunde cererii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

1958–1959

Au fost înregistrate două noi recorduri de aeronave. Prima înregistrare de 1200 de ore şi cea de-a doua 1650 de ore au fost înregistrate unul după altul pe avioane protejate cu ajutorul tehnologiei Wynn's Friction Proofing. Aeronava Tsesna „Old Scotchman”, cu sediul în Dallas, Texas, a stabilit o înregistrare continuă de 50 de zile de 1200 de ore. Avionul Hacienda, cu sediul în Las Vegas, Nevada a stabilit un nou record al lucrului continuu în 64 zile, 22 ore şi 19 minute. Autorităţile federale de aviaţie au permis utilizarea produselor certificate de Wynn's pentru utilizarea în aeronave uşoare.

1965

Produsele Wynn's sunt utilizate în filmul „The Family Jewels” al lui Jerry Lewis. Johnny Cash participă la cursa cu bărci Wynn's „Ring of Fire” de pe Lacul Havasu.

1966

Don Garlitz, superstarul cursei sportive în evoluţie drag-racing, motorul său dragster a fost protejat de uzura pistonului cu ajutorul produsului Wynn's. Folosirea voluntară a produsului Wynn’s a servit începutul sponsorizării companiei WYNN’S pentru maşina sa, care a durat mulţi ani.

1972

În 1972, produsele Wynn's au fost utilizate de NASA pentru a proteja echipamentele spaţiale de temperaturile extreme în timpul zborului spre lună.

1995

În 1995, Wynn's Belgium N. V. a primit certificarea ISO 9001. După aceste standarde se efectuează controlul producţiei, formării preţurilor, eficienţei întreprinderii, precum şi nivelul calităţii produselor şi al proceselor de producţie.

1997

În septembrie 1997, Centrul European de Formare Tehnică Wynn's şi-a început activitatea de organizare şi desfăşurare a cursurilor pentru consumatori, specialişti în marketing şi vânzări din partea distribuitorilor şi a afiliaţilor acestora. Strategia comercială a firmei Wynn's Belgium N. V.se concentrează asupra exportului de produse, care reprezintă mai mult de 96% din cifra de afaceri totală. Wynn's Belgium N. V. îndeplineşte în prezent sarcini la scară largă şi colaborează cu peste 90 de distribuitori în 65 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Wynn's Belgium N. V.apreciază faptul că activitatea companiei este premiată cu premiul „Oscar for Export 1997” (Oscar pentru export 1997), pe care îl consideră o recunoaştere oficială a politicii de export dinamice.

2005

În 2005, Wynn's a intrat în componenţa companiei Performance Polymers division of Illinois Tool Works (Controlul după Polimeri a companiei ITW). Illinois Tool Works Inc. (NYSE: ITW) dezvoltă şi produce o gamă largă de componente high-tech, consumabile, produse şi echipamente speciale pentru consumatori din întreaga lume. Potenţialul ITW este de 200 de companii de producţie diversificate, cu o istorie de peste 90 de ani. ITW Performance Polimers produce şi vinde cleiuri şi materiale de etanşare pentru producătorii de echipamente, oferă întreţinerea / repararea produselor atât independent, cât şi printr-o reţea mondială de distribuitori industriali. Principalele pieţe sunt repararea şi exploatarea industrială, producţia de automobile şi servicii post-vânzare, industria transporturilor, producţia şi întreţinerea navelor, producţia de produse de carieră, construcţia, producţia de suprafeţe dure etc.

Site-ul oficial: https://www.wynns.eu/